Maandag t/m vrijdag bereikbaar via 010 477 72 00 & info@oceanfinance.nl 

Eindejaarstips

Eindejaarstips

Elk jaar lezen wij heel veel pagina's eindejaarstips van andere kantoren door. Het zijn geen nieuwsbrieven, maar heuse nieuwsboeken. Los van het feit dat het goed en belangrijk is om stil te staan bij financiën, zijn veel adviezen altijd relevant en juist. We hebben een samenvatting gemaakt van de meest belangrijke punten.

In deze blog geven we een algemeen overzicht. Meer lezen? Bekijk dan ook onze tips voor iedereen, voor ondernemers, voor werkgevers en voor bv's.

Fiscaal

De meeste punten die hieronder aan bod komen nemen wij door in onze gesprekken met klanten over hun jaarcijfers en de aangifte. Soms is het bijvoorbeeld voordeliger om wat meer vermogen in het bedrijf te hebben of dividend op een ander moment uit te keren.  Als het bedrag voor de investeringsaftrek (kia – kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) wordt gehaald, nemen we dit mee in de aangifte inkomstenbelasting. Dit komt allemaal naar voren.  

Analyse

De jaarcijfers opmaken en de belastingaangifte doen, met alle fiscale voordelen, is een zaak die wij graag en met betrokkenheid doen. Maar er is nog een punt dat eenmaal per jaar dient te gebeuren en wat de ondernemer toch echt in eerste instantie zelf moet doen. Dat is het volgende: Is er een goede balans tussen de inspanning die gedaan wordt en het profijt dat het bedrijf oplevert? Het bekijken of alles naar wens loopt gaat van groot naar klein. Of van klein naar groot. Elke klant, elk product maar ook zaken zoals inspanning en baten voor een nieuwsbrief, wat levert accreditatie of scholing op enz. enz. Een bedrijf is een organisch geheel dat veel verschillende aandacht nodig heeft. Regenachtige dagen in november en begin december zijn daar bij uitstek geschikt voor. Ook hier helpen we graag bij, dan als sparringpartner. Tot ziens! Ook in december of later, want hierbij geldt: beter laat dan nooit.  

Tips

Op de rest van de blog zijn de belangrijkste fiscale tips verdeeld in vier kopjes, te weten: iedereen, ondernemers in de ib, bv’s en werkgevers. Veel plezier en als liever praat en overlegt, je bent altijd welkom om jouw specifieke situatie te bespreken! 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van financiele en fiscale ontwikkelingen. Meer weten of een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde video's

Wanneer krijg je geld terug van de belastingdienst?

Waarom worden 13e maand, vakantiegeld en overwerk zwaarder belast?

Werken voor niets?