Maandag t/m vrijdag bereikbaar via 010 477 72 00 & info@oceanfinance.nl 

Eindejaarstips voor ondernemers

In deze blog geven we twee tips voor ondernemers. Bekijk ook de introductieblog, de tips voor iedereen, de tips voor bv's en de tips voor werkgevers.

1) KIA - kleinschaligheidsinvesteringsaftrek De vraag die ondernemers aan het eind van het jaar het meest stellen is de volgende: moet ik nog investeren? De achterliggende vraag is: levert het fiscale voordelen op? Hier een linkje naar de blog en naar de video, waarin wordt uitgelegd wanneer je ‘moet’ investeren.

 Mocht je na het lezen of zien nog vragen hebben, dan ben je altijd welkom om samen te brainstormen. Want informatie geven is een stuk van ons werk, sparren met onze klanten is minstens zo belangrijk.

2) BTW

Bij BTW zijn drie zaken relevant aan het eind van het jaar:

  • De bijtelling van de btw als je auto zakelijk staat. Dit regelen wij voor je als we je boekhouder zijn. 
  • De bijtelling van privé gebruik. Als je zakelijk lunch of congressen bezoekt, is een deel voor privé. De achterliggende gedachte is dat niet het gehele bedrag zakelijk is omdat je thuis ook zou lunchen. De bijtelling is in 2017 25%. In 2018 gaat deze bijtelling voor prive naar verwachting omlaag naar 20%.
  • KOR – kleine ondernemersregeling – als je als ondernemer op jaarbasis minder dan € 1883 btw afdraagt, kom je in aanmerking voor de KOR. Bekijk onze videoom te zien dit werkt.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van financiele en fiscale ontwikkelingen. Meer weten of een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde video's

Wie wordt ondernemer? - Ocean Finance legt uit

De fiscus en de fiets - Ocean Finance legt uit

Werken voor niets?