Maandag t/m vrijdag bereikbaar via 010 477 72 00 & info@oceanfinance.nl 

Eindejaarstips voor werkgevers

In deze blog geven we tips voor werkgevers. Lees ook de introductieblog, de tips voor iedereen, de tips voor bv's en de tips voor ondernemers.

Nieuw loonkostenvoordeel voor lage lonen Vanaf 2017 krijgen werkgevers die werknemers in dienst hebben met een loon tussen 100% en 125% van het wettelijke minimumloon (WML), een nieuwe tegemoetkoming: het lage-inkomensvoordeel (LIV). Voor de LIV gelden de volgende voorwaarden:

Het gemiddelde uurloon van de werknemer bedraagt minimaal 100% en maximaal 125% van het WML vooriemand van 23 jaar of ouder. Er is sprake van een substantiële baan (minimaal 1248 verloonde uren per kalenderjaar, ongeveer 24 uur per week, afhankelijk van je afspraken)   De werknemer heeft de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt.   Wat betreft de verloonde uren gaat het om alle uitbetaalde uren, dus ook uren waarvoor niet gewerkt wordt. Denk aan betaald verlof, ziekte, overwerk en uitbetaalde verlofuren.  

Besparen? Ga na voor welke werknemers je op grond van het uurloon het loonkostenvoordeel zou kunnen ontvangen. Ga vervolgens na of zij het minimaal vereiste aantal uren werken. Zitten ze net onder de grens, dan kan het lonend zijn het aantal uren te verhogen.   Het LIV is ook van toepassing op werknemers jonger dan 23. Zij moeten dan echter wel een gemiddeld uurloon hebben van minimaal 100% en maximaal 125% van het WML vooriemand van 23 jaar of ouder.  

Geen extra administratie: Het LIV wordt automatisch vastgesteld aan de hand van de in uw loonaangifte aanwezige gegevens. Je hoeft geen apart verzoek te doen voor het LIV. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van financiele en fiscale ontwikkelingen. Meer weten of een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.