We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Interview ABN AMRO: "Esther Schulte over kwaliteit, continuïteit en risico's"

March 2018

Interview ABN AMRO: "Esther Schulte over kwaliteit, continuïteit en risico's"

"Nu heeft ze 4 mensen op de loonlijst, maar Esther Schulte van Ocean Finance begon als zzp'er. "Het was al vanaf het begin duidelijk dat ik personeel wilde aan gaan nemen." Esther Schulte startte in 2006 haar bedrijf Ocean Finance in Rotterdam. Ze verzorgt de financiën voor eenmanszaken, mkb'ers, stichtingen en verenigingen. "We doen de administratie, zorgen voor belastingzaken en geven advies over diverse financiële zaken."

In 2006 werkte ze nog alleen, maar al vrij snel vond ze een freelancer. "Dat was een strategische beslissing. In mijn werk is continuïteit heel belangrijk. Door samen te werken, kon ik dat mijn klanten bieden. Hierdoor was ik altijd bereikbaar."

De hoogtepunten:

  • "Iemand aannemen is iedere keer weer een grote stap. Ik zie dat ook bij mijn klanten. Het is niet zozeer het regelwerk, zoals een contract opstellen, de salarisadministratie, een werkplek regelen en werknemersverzekeringen afsluiten. Het is echt de beslissing zelf. Laat u daarom altijd adviseren door een goede boekhouder voordat u het besluit neemt."
  • "Het allerbelangrijkste is dat u het leuk vindt om iemand tegen te komen op kantoor. Als u van mensen om u heen houdt, neem dan vooral personeel aan. En vraag uzelf af wat uw ambitie is. Wilt u groeien? Dan helpt het om mensen aan te nemen." 
  • "Medewerkers nemen nu eenmaal tijd in beslag. U zult elke dag tijd vrij moeten maken om elkaar te spreken. Daar moet u wel van houden; personeel managen is iets anders dan uw normale werk. Het ligt wel aan de werkervaring van degene die u aanneemt. Iemand die het vak nog moet leren, kost meer tijd. Maar ik vind dat juist interessant om te doen. Bovendien nemen deze werknemers vaak veel andere kennis of vaardigheden mee."

Lees hier de rest van het interview.

Meer weten? 

Voor ondernemers: De financiën van A tot Z geregeld, voor je onderneming maar ook voor jou als ondernemer zelf. Bel naar 010-4777200 of vul het contactformulier in.

Voor stichtingen: Op zoek naar een administratie- en advieskantoor gespecialiseerd in stichtingen? Bel 010-477200 en leg je vraag voor.

Wie wordt ondernemer? - Ocean Finance legt uit

Het ultieme netwerkadvies

Wat kost een werknemer?