Maandag t/m vrijdag bereikbaar via 010 477 72 00 & info@oceanfinance.nl 

Eindejaars tips voor iedereen

Eindejaars tips voor iedereen

In deze blog geven we drie tips voor iedereen. Lees hier de introductieblog, hier de tips voor ondernemers en hier de tips voor bv's en hier de tips voor werkgevers.

1) Pensioen
Als je extra wil sparen voor je pensioen, bijvoorbeeld met een lijfrente of met banksparen, en je wil dit fiscaal vriendelijk doen, dan is het belangrijk om het geld voor het eind van het jaar te storten. Lees meer hierover op onze blog.

2) Schenken
Wil je zelf graag minder vermogensbelasting betalen en anderen een groot plezier doen, schenk dan belastingvrij. Aan je kinderen kun je jaarlijks een bedrag van € 5.320 belastingvrij schenken, aan je kleinkinderen en alle anderen € 2.129 per jaar.

Voor kinderen tussen 18 en 40 jaar bestaat er een eenmalige verhoging van dit bedrag tot
€ 25.526 – hier zijn verder geen voorwaarden aan verbonden of € 53.176 als het bedrag gebruikt wordt voor een studie. Als laatste kun je € 100.000  belastingvrij schenken indien het bedrag gebruikt wordt voor een eigen woning.
Goed te weten – deze schenking van maximaal € 100.000 belastingvrij voor de eigen woning geldt ook voor andere personen dan de eigen kinderen.
 
3) Prijsverhoging receptvrije geneesmiddelen
Receptvrije geneesmiddelen worden met ingang van 1 januari 2018 belast tegen het hoge btw-tarief van 21%. Dit betekent een prijsverhoging van 15 %. Receptvrije geneesmiddelen zijn onder meer tandpasta en mondwater, (baby)crème, zonnebrand, oftewel de geneesmiddelen die je zonder recept bij de drogist kunt kopen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van financiele en fiscale ontwikkelingen. Meer weten of een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde video's

Wie wordt ondernemer? - Ocean Finance legt uit

Waarom worden 13e maand, vakantiegeld en overwerk zwaarder belast?

Werken voor niets?