De dag na Hemelvaart, 10 mei, zijn we gesloten. We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Ondernemersplan voor starters

Ocean Finance

Voor je een onderneming start moet je een ondernemersplan maken. Een goed ondernemersplan zorgt ervoor dat de onderneming veel meer kans van slagen heeft. Het maken van een ondernemingsplan zorgt ervoor dat je systematisch en gestructureerd over de verschillende aspecten van ondernemer zijn nadenkt. 

De financiele paragrafen zijn belangrijk. Dan gaat het over de investeringsbegroting - hoeveel geld heb je nodig voordat je kunt starten; de exploitatiebegroting - wat zijn de verwachtingen voor de eerste jaren en hoe onderbouw je dat; de financieringsbegroting - hoe kom je aan het geld om de investeringen en de eerste periode te overbruggen en de liquiditeitsbegroting - wat gebeurt er met je banksaldo gedurende één of twee jaar? 

Daarnaast heb je natuurlijk allerlei fiscale vragen, ondernemen heeft echt heel veel kanten! 

Wil je dat wij je ondernemersplan met je bespreken en vervolgens doorrekenen? Kunnen we ondersteunen met de financiele onderdelen? Wil je gewoon weten hoe je een ondernemersplan maakt of waar je aan moet denken als je start als zelfstandige? Even checken of je goed begrijpt wat er financieel en fiscaal gaat gebeuren?

Het is allemaal mogelijk. We kunnen je helpen door middel van een los consult, maar je kunt ook met ons bespreken wat de mogelijkheden voor de langere termijn zijn. Kijk verder op onze site of bel 010 477 72 00 of mail Esther Schulte of Karen van der Pluijm.

Gerelateerde video's

Ondernemersaftrek - Ocean Finance legt uit

Wie wordt ondernemer? - Ocean Finance legt uit

De twee belastingen voor een eenmanszaak - Ocean Finance legt uit