De dag na Hemelvaart, 10 mei, zijn we gesloten. We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Op zoek naar een administratie- en advieskantoor gespecialiseerd in stichtingen?

 

We verzorgen de administratie, kwartaalrapportages en het jaarwerk voor je stichting. En we ondersteunen bij de accountantscontrole. 

Hoe gaat het? 

Er zijn twee lijnen.

We werken als controller. De stichting regelt zelf de administratie en alles wat er bij komt kijken. Wij maken de kwartaalcijfers op, stellen de jaarrekening op en ondersteunen bij de processen. We overleggen met de directeur over de afhandeling van de subsidie maar zijn ook de de vraagbaak voor de administratieve kracht, zodat de praktische zaken ook lopen.

Bij kleinere stichtingen doen we de hele administratie. We krijgen de stukken, verwerken het tot kwartaalcijfers en stellen de jaarrekening op.  

Hoe zit het met belastingen en vrijstellingen 

Ja, we verzorgen natuurlijk ook de fiscale aangiftes, als dat speelt. Dat zijn dan de omzetbelasting en vennootschapsbelasting.  

Veel stichtingen hebben vrijstelling van vennootschapsbelasting en omzetbelasting. Vandaar dat we het niet als eerste noemen. 

Zijn stichtingen jullie specialisatie? 

Ja. We doen sinds de start van Ocean Finance veel werk voor stichtingen. Het is de helft van onze omzet. Voordat Esther Schulte startte met Ocean Finance werkte zij als controller bij stichtingen. Zij heeft er zelfs een boek over geschreven. 

Wat is er speciaal aan een administratie van stichtingen? 

Een stichting krijgt geld van de ene partij en verleent de dienst aan een andere partij. Dat vraagt extra alertheid.  

Kijk, een bakker verkoopt zijn eigen brood. Als een klant niet tevreden is, gaat hij naar een andere bakker. Of hij zegt het. Maar bij een stichting is die lijn niet zo direct. Dus je moet scherper zijn op je eigen product en meerwaarde.  

Continuiteit

En een stichting is niet van één iemand. In een stichting zijn wisselingen in het bestuur en bij het personeel. Als je dan langer de financiën doet, ben je een externe geheugenschijf. Zo bied je als onafhankelijk administratiekantoor continuïteit. 

Doen jullie de accountantscontrole? 

Nee, we zijn geen accountants en we mogen geen accountantsverklaring afgeven.

We werken samen met accountants. Wij maken de jaarrekening en bereiden de controle voor, en de accountant doet de feitelijke controle. Wel richten we de administratie zo in, dat de controle makkelijk wordt.  

Of een assuranceverklaring? 

Daarvoor geldt hetzelfde als bij de accountantscontrole. Wij mogen geen assuranceverklaring afgeven. We helpen je om de administratie en de procedures zo op te zetten dat het voor de accountant aan het eind van het traject eenvoudig is om de controle te doen en de verklaring af te geven.  

Kan je iets doen voor automatisering? 

We helpen automatiseren en optimaliseren. Zodat je stichting efficiënt werkt en het administratieve proces soepel loopt. Dan houden we ook meteen rekening met de ao/ic.   

Wat kost het? 

Kleine stichtingen betalen weinig per jaar, grotere betalen meer. En hele grote nog meer. Het hangt af van de hoeveelheid werk en welk deel wij doen.

In onze tarievenlijst vind je uitgebreide informatie over onze abonnementen en tarieven.

Kennismaken?

Dat kan, vrijblijvend natuurlijk. Je kan bellen voor een afspraak op 010-4777200 of mailen via info at oceanfinance punt nl of ons contactformulier. Dan nemen we binnen twee dagen contact op.  Of plan direct een afspraak in onze digitale agenda.

 

 

Meer weten? Neem direct contact op

Gerelateerde video's

Waarom een stichting?

Wat doet de kascommissie? Ocean Finance legt uit.