We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 010 477 72 00  

Op zoek naar een administratie- en advieskantoor gespecialiseerd in stichtingen?

Wat doen we? 

We doen de administratie, de kwartaalrapportages en het jaarwerk. En we ondersteunen bij administratie of accountantscontrole. 

 

 

Hoe gaat het? 

Wij krijgen de administratie en verwerken het tot kwartaalcijfers. Het is afhankelijk van de stichting hoe dat gaat.
Bij kleinere stichtingen werken we direct samen met het bestuur.  Omdat in een kleinere stichting het bestuur zelf  voor de financiën zorgt, de administratie regelt en de rekeningen betaalt.
Bij grotere stichtingen werken we met de directeur, en administratieve krachten. We zorgen dan samen dat de administratie loopt, en met de directeur stellen we de kwartaalrapportages op.  

En als je zelf de dagelijkse administratie doen 

Dan werken we als controller. We zorgen dat alles loopt, dat er altijd iemand is aan wie je vragen kunt stellen, toch lekker op afstand.  

En de jaarrekening? 

We maken de jaarrekening. Op tijd. We zorgen ervoor dat je voor 1 april je subsidie kunt verantwoorden, ervan uitgaande dat we alle stukken ontvangen.

Hoe zit het met belasting of vrijstelling 

Ja, we doen ook de belastingen. Dat is dan omzetbelasting en vennootschapsbelasting.  

Veel stichtingen hebben vrijstelling van vennootschapsbelasting en omzetbelasting. Vandaar dat we het niet als eerste noemen. 

Zijn stichtingen jullie specialisatie? 

Ja. We doen sinds de start van Ocean Finance veel werk voor stichtingen. Het is de helft van onze omzet. Voordat Esther Schulte startte met Ocean Finance werkte zij als controller bij stichtingen.  Zij heeft er zelfs een boek over geschreven. 

Wat is er speciaal aan een administratie van stichtingen? 

Een stichting krijgt geld van de ene partij en verleent de dienst aan een andere partij. En dat vraagt extra alertheid.  

Kijk, een bakker verkoopt zijn eigen brood. Als een klant niet tevreden is, gaat hij naar een andere bakker. Of hij zegt het. Maar bij een stichting is die lijn niet zo direct. Dus je moet scherper zijn op je eigen product en meerwaarde.  

Continuiteit

En een stichting is niet van één iemand. In een stichting zijn wisselingen in het bestuur en bij het personeel. Als je dan langer de financiën doet, ben je een externe geheugenschijf. Zo bied je als onafhankelijk administratiekantoor continuïteit. 

Doen jullie de accountantscontrole? 

Nee, we zijn geen accountants en mogen geen accountantscontrole doen. We werken samen met accountants, wij maken de jaarrekening en bereiden de controle voor, en de accountant doet de feitelijke controle. Wel richten we de administratie zo in, dat de controle makkelijk wordt.  

En een assuranceverklaring? 

Daarvoor geldt hetzelfde als bij de accountantscontrole. Wij mogen geen assuranceverklaring afgeven. We helpen je om de administratie en de procedures zo op te zetten dat het voor de accountant aan het eind van het traject eenvoudig is om de controle te doen en de verklaring af te geven.  

En kan je iets doen voor automatisering? 

We helpen automatiseren. Of optimaliseren. Zodat je stichting efficiënt werkt en een en ander soepel loopt.  

En wat kost het? 

Kleine stichtingen betalen weinig per jaar, grotere betalen meer. En hele grote nog meer. Het hangt af van de hoeveelheid werk en wie wat doet.

Wat is de volgende stap?

We kunnen een afspraak maken. 

FAQ

Wat is het verschil tussen een stichting en een vereniging?

Kan ik meer lezen

 

Gerelateerde video's

IB 47 (inkomen uit overige werkzaamheden) - Ocean Finance Legt uit

Wat doet de kascommissie? Ocean Finance legt uit.

Waarom een stichting?