Maandag t/m vrijdag bereikbaar via 010 477 72 00 & info@oceanfinance.nl 

Blog

Financiën, administratie en fiscale tips

Volg ons blog over en voor ondernemers met een focus op financiën, administratie en fiscale tips.

(Belastingvrij) schenken, de regels in 2018

(Belastingvrij) schenken, de regels in 2018

Misschien denk je eraan om geld te schenken aan een ander. Aan je kind, als extra, voor een studie of voor de aankoop van een huis bijvoorbeeld. Of aan een ander. Tot een bepaald bedrag kun je belastingvrij schenken. Daarboven betaalt degene die de schenking krijgt, belasting. We geven in deze blog eerst aandacht aan schenken aan je kind, daarna aan schenken aan bijvoorbeeld een vriendin.

Video: Creditcards en btw terugvragen

Groeipijnen: Drie knelpunten voor groeiende ondernemingen

Groeipijnen: Drie knelpunten voor groeiende ondernemingen

De opdrachten stromen binnen en mooie leads wachten op je. Waar liggen ondernemers van wakker bij groei? In deze blog besteden we in vogelvlucht aandacht aan de drie knelpunten bij groei: werkprocessen en administratie, personeel en liquiditeit. Ook wijzen we oplossingsrichtingen aan om door deze knelpunten heen te werken.

Het ultieme netwerkadvies - Ocean Finance vlogt

Achterwaartse verliesverrekening

Achterwaartse verliesverrekening

Er zijn veel  verschillende belastingen, wat betreft winst worden er twee soorten belastingen geheven. De ene is inkomstenbelasting, hiervan is sprake bij eenmanszaken, vof’s en maatschappen. De andere soort is vennootschapsbelasting. Die wordt geheven bij bv’s, en in principe ook bij stichtingen en verenigingen. Bij beide belastingen, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting, is het mogelijk om de verliesverrekening toe te passen. Hiermee verminder je de winst van het ene jaar met het verlies van het andere jaar, wat fiscaal voordeel geeft.

De zeven belastingen van de DGA- Ocean Finance

De zeven belastingen van de DGA- Ocean Finance

Stel je bent dga, directeur grootaandeelhouder. Je hebt een bv die niet al te groot is, en je bent voor 100% eigenaar van die bv. Je doet veel zelf, onder andere de betalingen. En wat je dan denkt is het volgende: wat moet ik toch ontzettend vaak belasting betalen. En dat klopt. Als dga heb je te maken met zeven belastingen die je moet betalen, en waarvan veel er met regelmaat terugkomen.

Cash is king - contant is koning

Cash is king - contant is koning

Aanbesteden

Aanbesteden

Met dit stuk wil ik jullie informeren dat er mogelijkheden zijn voor kleinere bedrijven om mee te doen aan aanbestedingen. Wendy Pereboom, eigenaar van Monologo heeft mij laten zien dat een ervaren zzp’er met visie heel goed mee kan dingen in een tender. Het vraagt een investering qua tijd om je erin te verdiepen en het geheel je eigen te maken. Maar voor een aantal mensen die deze nieuwsbrief lezen is het zeker een interessante optie om nieuw, meer of ander werk te krijgen.

Uit het archief: Cougars en schulden - en hoe ermee om te gaan

Uit het archief: Cougars en schulden - en hoe ermee om te gaan

De meeste gestelde vraag: moeten we nog investeren?

De meeste gestelde vraag: moeten we nog investeren?

Een veel gestelde vraag aan het eind van het jaar is: moeten we nog even investeren? Want, is de volgende opmerking: ‘ dan kunnen we toch gebruik maken van de investeringsaftrek?’ En dat klopt. Als je investeert, kan je gebruik maken van die afsprekpost. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je alle investeringen een goed idee zijn. Wanneer is investeren zinvol?