Heb je vragen? Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar via 010 477 72 00 & info@oceanfinance.nl 

Blog

Financiën, administratie en fiscale tips

Volg ons blog over en voor ondernemers met een focus op financiën, administratie en fiscale tips.

(Belastingvrij) schenken, de regels in 2018

(Belastingvrij) schenken, de regels in 2018

Misschien denk je eraan om geld te schenken aan een ander. Aan je kind, als extra, voor een studie of voor de aankoop van een huis bijvoorbeeld. Of aan een ander. Tot een bepaald bedrag kun je belastingvrij schenken. Daarboven betaalt degene die de schenking krijgt, belasting. We geven in deze blog eerst aandacht aan schenken aan je kind, daarna aan schenken aan bijvoorbeeld een vriendin.

Was je ondernemer in de periode mei 2005 – juni 2008 en ben je toen ook bevallen van een kind?

Als je ondernemer (v) bent en je gaat bevallen van een kind, dan heb je recht op een uitkering, de zwangerschaps- en bevallingsuitkering. Dit valt onder de regeling Zelfstandige en Zwanger. Je kunt de uitkering aanvragen bij het UWV, kijk hiervoor ook de video hieronder. Nu was deze regeling in de periode 7 mei 2005 –  3 juni 2008 niet van kracht. Er werd toen geen uitkering verstrekt aan zwangere onderneemsters. Eind vorig jaar heeft de minister hiervoor een compensatieregeling ingesteld. 

Belastingdienst verwerkt BSN in strijd met de wet

De Belastingdienst heeft geen wettelijke basis om het burgerservicenummer (BSN) te gebruikten in het btw-identificatienummer van zelfstandigen met een eenmanszaak.

Video: Creditcards en btw terugvragen

Vacature: Financieel medewerker 24 uur

Vacature: Financieel medewerker 24 uur

Ocean Finance Rotterdam is een gestaag groeiend kantoor in administratie, belastingen en advies. Onze klantenkring bestaat uit zelfstandig professionals, bv’s en stichtingen. 90% van de klanten is gesitueerd in en rondom Rotterdam, en werkt in de creatieve, zakelijke of sociale dienstverlening. Wij zijn op zoek naar een financieel medewerker. Ben jij de perfecte kandidaat? Reageer dan voor 11 juli!

Groeipijnen: Drie knelpunten voor groeiende ondernemingen

Groeipijnen: Drie knelpunten voor groeiende ondernemingen

De opdrachten stromen binnen en mooie leads wachten op je. Waar liggen ondernemers van wakker bij groei? In deze blog besteden we in vogelvlucht aandacht aan de drie knelpunten bij groei: werkprocessen en administratie, personeel en liquiditeit. Ook wijzen we oplossingsrichtingen aan om door deze knelpunten heen te werken.

Het ultieme netwerkadvies - Ocean Finance vlogt

Vacature: Secretariaatsmedewerker (gesloten)

Vacature: Secretariaatsmedewerker (gesloten)

Deze vacature is gesloten. Wij zoeken per 1 september een secretariaatsmedewerker. Ocean Finance Rotterdam is een gestaag groeiend kantoor in administratie, belastingen en advies. Onze klantenkring bestaat uit kunstenaars en zelfstandig professionals, bv’s en stichtingen. 90% van de klanten is gesitueerd in en rondom Rotterdam, en werken in de zakelijke, creatieve of sociale dienstverlening.

Reiskosten ov aftrekken

Vorig jaar is onze video-producent afgestudeerd. Sinds een paar maanden geniet hij van alle voordelen van het volwassen leven. Een van die voordelen is dat hij nu meer werkt en dus meer verdient. Maar, elk voordeel heb zijn nadeel: hij moet nu ook belasting betalen. Dus waar het als student niet de moeite waard was om uitgebreid belastingaangifte te doen (zie bijvoorbeeld deze video), denkt hij nu na over alle fiscale voordelen waar hij gebruik van kan maken. Omdat hij met de trein naar kantoor komt, vraagt hij zich af: kan hij deze kosten als aftrekpost gebruiken? Dus hij is op expeditie gegaan: hoe werkt dit precies en wat levert het op?

Achterwaartse verliesverrekening

Achterwaartse verliesverrekening

Er zijn veel  verschillende belastingen, wat betreft winst worden er twee soorten belastingen geheven. De ene is inkomstenbelasting, hiervan is sprake bij eenmanszaken, vof’s en maatschappen. De andere soort is vennootschapsbelasting. Die wordt geheven bij bv’s, en in principe ook bij stichtingen en verenigingen. Bij beide belastingen, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting, is het mogelijk om de verliesverrekening toe te passen. Hiermee verminder je de winst van het ene jaar met het verlies van het andere jaar, wat fiscaal voordeel geeft.

Voortgang van ons YouTube kanaal

Voortgang van ons YouTube kanaal

Het viel Esther op dat veel mensen sneller een YouTubefilmje kijken dan informatie opzoeken. Daarom zijn ik, Jori Korpershoek, en Esther Schulte drie jaar geleden aan de slag gegaan om ons eigen YouTube kanaal op te zetten met informatie over belastingen, ondernemen en overige zaken. De informatie die eerst vooral per nieuwsbrief werd verspreid, zetten we nu ook in videoformaat. Hoe is dat gegaan en wat levert het op voor ons?

De zeven belastingen van de DGA- Ocean Finance

De zeven belastingen van de DGA- Ocean Finance

Stel je bent dga, directeur grootaandeelhouder. Je hebt een bv die niet al te groot is, en je bent voor 100% eigenaar van die bv. Je doet veel zelf, onder andere de betalingen. En wat je dan denkt is het volgende: wat moet ik toch ontzettend vaak belasting betalen. En dat klopt. Als dga heb je te maken met zeven belastingen die je moet betalen, en waarvan veel er met regelmaat terugkomen.

Cash is king - contant is koning

Cash is king - contant is koning

Aanbesteden

Aanbesteden

Met dit stuk wil ik jullie informeren dat er mogelijkheden zijn voor kleinere bedrijven om mee te doen aan aanbestedingen. Wendy Pereboom, eigenaar van Monologo heeft mij laten zien dat een ervaren zzp’er met visie heel goed mee kan dingen in een tender. Het vraagt een investering qua tijd om je erin te verdiepen en het geheel je eigen te maken. Maar voor een aantal mensen die deze nieuwsbrief lezen is het zeker een interessante optie om nieuw, meer of ander werk te krijgen.

Uit het archief: Cougars en schulden - en hoe ermee om te gaan

Uit het archief: Cougars en schulden - en hoe ermee om te gaan