Maandag t/m vrijdag bereikbaar via
010 477 72 00 & info@oceanfinance.nl

Blog

Financiën, administratie en fiscale tips

Volg ons blog over en voor ondernemers met een focus op financiën, administratie en fiscale tips.

Waarom worden bijzondere beloningen zwaarder belast?

Slimmer omgaan met vervoerkosten.

Slimmer omgaan met vervoerkosten.

Iedereen verplaatst zichzelf. Maar welke kosten kun je zakelijk aftrekken? En is het voordeliger om de auto privé te zetten of levert zakelijk meer op? We hebben al eerder geschreven over slim omgaan met vervoerskosten. De eerdere brieven zijn verstuurd in september 2009 en april 2011. We hebben niet de illusie dat iemand alle nieuwsbrieven bewaart, maar computers zijn braaf, dus ik viste ze zo op uit ons collectieve geheugen. Veel dingen zijn hetzelfde gebleven, maar er is natuurlijk ook het een en ander veranderd. Lees verder over ov-chipkaarten, elektrische auto's en natuurlijk ook gewoon de fiets.

Wat doet de kascommissie? - Ocean Finance

Wat doet de kascommissie? - Ocean Finance

Bij veel sportverenigingen loopt het seizoen van 1 juli tot 30 juni. Na afsluiting van het seizoen legt de vereniging verantwoording af aan haar leden over het handelen van voorgaand jaar. De financiële verantwoording is een onderdeel hiervan. De kascommissie heeft een taak binnen die financiële verantwoording. In deze blog leg ik uit waarom er een kascommissie is en wat de kascommissie doet. Ook  geef ik tips waar je op kunt letten als je besluit dit jaar zelf zitting te nemen in een kascommissie.

Subsidie / prestatieverantwoording door stichtingen en verenigingen

Subsidie / prestatieverantwoording door stichtingen en verenigingen

Eind maart is altijd druk met het opmaken van jaarrekeningen van stichtingen. Stichtingen ontvangen vaak subsidies van de overheid of bijdragen van fondsen. Wat opvalt is dat subsidieverstrekkers - lees de overheid - steeds vaker een andere manier van verantwoorden vragen. Vaak gaat het om een prestatieverantwoording. Wat is een prestatieverantwoording en wat is functie er van?

Thema van de maand september: Verdienmodellen

Thema van de maand september: Verdienmodellen

Deze maand hebben we in meerdere blogs en video's aandacht gegeven aan verdienmodellen en nankenken over geld verdienen. Van een introductie over de verschillende componenten van verdienmodellen tot specifieke blogs over uurtje factuurtje, werk aannemen en royalties. In deze blog een overzicht met linkjes en video's. Onze favoriet? Een verhaal over drie internet ondernemers die samen 195 jaar jong zijn. 

Nieuwsbrief September: Over geldstromen en zorgdubbeltjes

Nieuwsbrief September: Over geldstromen en zorgdubbeltjes

Deze blog is naar aanleiding van een stuk in de krant.  Klik hier om het betreffende artikel te lezen. Het ging over de zorgpremie. De kop was: Coalitie botst in Kamer over ‘geschuif met zorgdubbeltjes’. Het stuk is interessant omdat het heel duidelijk een aantal financiële stromen laat zien. Het lijkt alsof er extra geld bij de zorg moet. Dat staat er niet letterlijk, maar dat is tussen de regels door te lezen. Lees en reken even mee met de boekhouder....

Internetondernemers: over drie vrouwen die samen 195 zijn

Internetondernemers: over drie vrouwen die samen 195 zijn

Drie dames van samen 195 jaar zijn een tweedehands-webwinkel begonnen. Ze hadden namelijk allemaal pensioenbreuken, pensioengaten en aow-omissies. In ieder geval kregen ze na hun 65-ste veel minder geld dan ze nodig hadden en ze gingen zelf ondernemen. Dit was 2008. Ze hadden uitgerekend dat ze per persoon per maand € 350 nodig hadden. En per persoon per maand nog eens € 350 erbij, want er zou een tijd komen, volgens hen, dat zelfs een webwinkel qua werk te zwaar zou zijn. Dus, deze internetondernemers moesten genoeg verdienen voor nu en voor hun oude dag.

Werk aannemen - een klus of opdracht aannemen

Werk aannemen - een klus  of opdracht aannemen

Het aannemen van werk gebeurt op allerlei plekken. Het is naast het bekende uurtje factuurtje (betaald krijgen per uur) het meest voorkomende model om je arbeid te verkopen. Je maakt als ondernemer een duidelijke afspraak met je klant dat je een bepaalde klus voor een zeker bedrag doet.  Als je snel werkt, heb je in korte tijd veel verdiend. Als het tegenzit, heb je pech. En de klant weet: ik betaal dit bedrag en dan is het werk klaar.

Het ultieme netwerkadvies - Ocean Finance vlogt

Geld verdienen met royalties of licenties

Geld verdienen met royalties  of licenties

Het leukste inkomen om te ontvangen is geld van royalties. Royalties is de vergoeding die je ontvangt voor iets wat je gemaakt hebt, en dat steeds opnieuw wordt verkocht of gebruikt. Royalties worden uitbetaald aan auteurs van boeken, aan illustrators, aan ontwerpers van lampen, computergames of wat dan ook. Het geld dat ik verdien met de verkoop van mijn boeken zijn ook royalties.  Het is de leukste manier van geld verdienen, ook al gaat het vaak niet zo snel. Meer weten? Lees dan verder.

  • 1
  • 2
  • 6