De dag na Hemelvaart, 10 mei, zijn we gesloten. We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Ons team

We hebben gemak met cijfers, maar vooral plezier in mensen, hun ontwikkeling en hoe zij ondernemen. We werken vanuit de eerste Rotterdamse wolkenkrabber - het Witte Huis - voor ondernemers, zzp'ers, veel stichtingen en een enkele particulier.

Financiën spelen een cruciale rol in onze samenleving. Heel veel zaken komen in financiën samen.

Werk wordt gewaardeerd in geld, met subsidies wordt beleid van de overheid gestimuleerd, zorg is financieel ingekaderd en met de handel in geld wordt geld verdiend.

Financiën zijn altijd gekoppeld aan administratie en belastingen. Dat was vroeger al zo, de eerste zaken op schrift zijn vaak voorlopers van boekhouding.

En dat is nu zo, iedere ondernemers houdt bij wat hij/zij verkoopt en elke burger kijkt af en toe of er nog genoeg geld is om een nieuwe smartfoon te kopen. 

Als iets zo cruciaal is als geld, is het belangrijk dat je er veel inzicht in krijgt. En dat geven wij, inzicht in geld! 

Wij geven adviezen waar klanten echt wat aan hebben. Want: hoe groter het inzicht van onze klanten in hun financiën en belastingen, hoe meer ruimte en energie zij overhouden voor andere zaken.  

Aan deze werkstijl ontlenen we ons bestaansrecht. Dit is onze uitdaging, dit is wat we leuk vinden, en daarom doen we wat we doen. Wij werken vaak en graag met ondernemers in de dienstverlening en met stichtingen en verenigingen.

Wie wij zijn? 

Ons team bestaat op dit moment uit 4 man/vrouw sterk. Dat vinden we prettig. Wij kennen alle klanten, alle klanten kennen ons ook persoonlijk. Dat maakt bijvoorbeeld dat we snel kunnen schakelen. 

 

Esther SchulteEsther Schulte ~ financieel en strategisch adviseur. Esther werkt sinds 1986 in de financiën, in uiteenlopende functies. In 2006 maakte ze de stap naar zelfstandig ondernemerschap: ze richtte Ocean Finance op. Esthers taken: het opmaken van financiële rapportages en jaarrekeningen, en het geven van financieel inzicht en strategisch advies. Dit doet ze in gesprekken maar ook met workshops en lezingen door het hele land. En schrijvend: in 2009 verscheen haar eerste boek,'Financiën voor bestuursleden'. In september 2013 kwam Esthers tweede boek uit: 'Financiën voor ondernemers'. Beide zijn uitgebracht bij Vakmedianet, voorheen Kluwer.

Esther is per e-mail te bereiken op telefonisch op 010 - 477 72 00

Karen van der Pluijm

 

Karen van der Pluijm ~ fiscaal adviseur. Karen werkt sinds 2008 als fiscaal adviseur bij Ocean Finance. Zij is al 20 jaar actief in belastingen en administraties. Karen doet veel fiscaal werk en veel jaarrekeningen. Is zeer ervaren in het mkb. En heel goed in belastingen. Ze rondde de opleiding RBc – Register Belastingadviseurs met positief resultaat af.

Karen is per e-mail te bereiken of telefonisch op 010 - 477 72 00

 

 

Irvin MarengoIrvin Marengo ~ junior boekhouderIrvin Marengo is de junior
boekhouder. Irvin is verantwoordelijk voor de boekhouding en het klantcontact. Irvin zit in het tweede jaar van bedrijfseconomie aan de VU. Hij is een echte wiskundige en wordt elke dag beter in de boekhouding. Het allerleukste aan Ocean Finance vindt hij de betrokkenheid bij de klant en de authenticiteit. Als Irvin niet aan het werk is voetbalt hij graag, of beoefent hij de sport digitaal op de PlayStation.

Irvin is is per e-mail te bereiken of telefonisch op 010 - 477 72 00

 

Karlijn KorpershoekKarlijn Korpershoek ~ marketing & projecten
Karlijn focust zich zes uur per week op de sales en marketing van Ocean Finance. Ze speurt Rotterdam af op zoek naar leuke nieuwe klanten die we kunnen bijstaan bij hun administratie en financiën. Verder helpt ze met opzetten van kersverse projecten die verschillende doelgroepen helpt inzicht te krijgen in hun financiën.  Haar hoofdbaan is haar promotieproject in de antropologie van de ruimtevaart, en ook sport ze veel in haar vrije tijd. 

 

 

PPP – People, planet, profit

Ocean Finance richt zich op groei en een gezond bedrijfsresultaat. Tegelijkertijd vinden wij het als team en als onderneming belangrijk dat we een bijdrage leveren aan de wereld om ons heen. Die bijdrage leveren we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via financiële ondersteuning aan Wikipedia. Ook doen we de administratie van Leeszaal Rotterdam West. 

Ook zetten we een vast percentage van onze declarabele uren in voor klanten die om uiteenlopende redenen niet in staat zijn ons gangbare tarief te betalen.

Tot slot kiezen we voor de kleine, vanzelfsprekende dingen, zoals het kopen van Fairtrade-koffie, ongebleekt papier en lokale producten. We proberen zo min mogelijk te printen. En het mag ook gezegd worden, Karen en Esther fietsen het liefst iedere ochtend naar kantoor. Allebei ruim veertig minuten, de ene komt van West, de andere van Oost, we ontmoeten elkaar in het centrum.

Snel samen zaken doen? Bel 010 - 477 72 00 of stuur een e-mail: infoatoceanfinancepuntnl.

Gerelateerde video's

Administratie in de cloud met Ocean Finance

Wat kost een werknemer?

De twee belastingen voor een eenmanszaak - Ocean Finance legt uit