We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Lenen van de stadsbank

maart 2024

Lenen van de stadsbank

In mijn nieuwsbrieven en op The Next Women heb ik geschreven over lenen van de bank, en lenen van familie. Op het artikel kwam een reactie, over waar je ook kan lenen: "Een optie is ook om bij de stadsbank van lening een waardevol product te belenen. Bijvoorbeeld juwelen, dan heb je ook een hele lage rente, geen moeilijk gedoe met geldverstrekkers, een notering bij bkr maakt ook niet uit, als je maar een goed onderpand hebt." Dit kan handig zijn als je maar kort geld nodig hebt. Het is in verhouding snel geregeld en weinig rompslomp.

Nu heb je gemeentelijke kredietbanken, en stadsbanken. Er is wel verschil, als ik zo even op internet rondkijk zie ik het volgende:

1. Je hebt de gemeentelijke kredietbank. Die helpen je als je in de schulden zit, maar daar staat tegenover dat je open moet zijn over je financiele situatie. 

2. Je hebt lommerds, banken van lening, cash-converters en wat niet meer. Dat zijn gewoon ondernemers, die geld uitlenen tegen onderpand. Zij vragen alleen maar een onderpand, verder niets. Ze rekenen wel rente, rond de 12 % per jaar. Als je niet op tijd je spullen op komt halen, wordt het verkocht.

Voor meer informatie over de gemeentelijke kredietbank kan je naar de site van de gemeente waar je woont. De lommerds, cash converters en banken van lening zijn via internet te vinden.

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200

Wanneer moet ik investeren? - Ocean Finance legt uit