We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Schulden

Ocean Finance

Schulden krijg je als je meer geld uitgeeft dan dat er binnenkomt. Wat er gebeurt is het volgende: je leeft en in je leven vervlechten allerlei zaken. Je volgt een opleiding, je hebt een bijbaan, je bijbaan wordt je gewone baan, je koopt een auto, je gaat op jezelf, je krijgt maandelijks nog wat geld van je ouders, je krijgt woonlasten, toeslagen, je gaat trouwen, er komen kinderen en zo is er een heel bouwwerk van allerlei financiele dingen om je heen gekomen. Heel veel dingen en dingetjes, gelijktijdig, maandelijks, driemaandelijks, op aanvraag, onzeker.

Dus je hebt als mens allerlei verplichtingen en daartegenover staan allerlei voorrechten. Denk aan werk, hypotheek, kinderbijslag, ziektekosten, nieuwe telefoon, abonnement Donald Duck, creditcard aankopen, schoolkamp, en zo voort. Het is een toren van Babel geworden waarvan jij de koning bent. Of je wil of niet, jij bent de baas van deze toren. Babel komt van het Hebreewse woord “ balal” en betekent verwarren. Het is dus een toren met mooie stevige elementen maar ook sommige zaken die voor chaos kunnen zorgen.

 

Hoe kom je aan schulden?

 

Als er in dit bouwwerk zaken veranderen, is er kans op instorting, erger of minder erg. En dat zijn dan de schulden.

En dan is helder, hoe meer in de basis zaken veranderen, hoe meer kans er is op instorting. Of te wel – als mensen gaan scheiden, ziek worden, verhuizen, of er overlijdt een geliefde (partner, ouder, kind, vriend) of je wordt werkloos, dan wordt er gemorreld aan de basis van de toren. En dat is het moment dat het in kan storten. Het hoeft niet in te storten, en gelukkig blijft het meestal staan en wordt het een beetje herbouwd. Maar het kan instorten.

Dus schulden ontstaan in het algemeen in onrustige tijden. Als niet alles helemaal goed gaat. En, zoals te begrijpen, omdat het niet goed gaat, kun je ook niet snel schakelen en daardoor worden de schulden groter.

Soms zijn schulden zo hoog dat je veel moeite hebt om de rente en aflossing ervan te betalen. Of misschien lukt dat zelfs helemaal niet. Niemand komt graag in deze situatie terecht, maar toch gebeurt het regelmatig. Krijg je mogelijk te maken met de schuldhulpverlening of schuldsanering? Wil je weten waar je aan toe bent als je hierin terechtkomt? Hoeveel heb je nog wel te besteden? Hoe lang gaat het duren voordat je uit de schulden bent?

Voor vragen over schulden en afbetalen kun je een afspraak maken voor een los consult voor ondernemers  of een los consult voor particulieren. Let wel: dit kost geld. Er zijn ook partijen die hulp aanbieden die geen geld kost, onder andere de gemeente. Maar, mocht je toch bij ons willen komen, van harte welkom. Wij zijn snel en doelgericht en weten vrij snel of het beter is als je er andere partijen bij betrekt. Bel 010 477 72 00  of mail naar Esther Schulte of Karen van der Pluijm.