We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Geboorteverlof: hoe zit het?

January 2019

Geboorteverlof: hoe zit het?

Vanaf 1 januari krijgen partners meer verlof bij de geboorte van hun kind, nl één keer de overeengekomen arbeidsduur per week. De kosten voor dit extra verlof zijn voor de werkgever. Dit verlof heet nu Geboorteverlof.

Deze wet geldt overigens niet voor zzp’ers. Als je zzp’er bent en je partner bevalt, dien je zelf je verlof te regelen en te zorgen dat je bedrijf blijft draaien. Zoals de overheid zegt: dit hoort bij het zelfstandig ondernemerschap.

Vanaf 1 juli 2020 kunnen partners meer verlof krijgen bij de geboorte van een kind. In totaal gaat het om vijf extra weken, zodat het totale geboorteverlof maximaal zes weken kan worden. De eerste week wordt door de werkgever betaald, de overige 5 weken worden tot 70% vergoed door het UWV. De werkgever kan deze uitkering aanvullen tot 100%, maar is hier niet toe verplicht.

Lees meer over de huidige regeling van het geboorteverlof:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geboorteverlof-en-partnerverlof/vraag-en-antwoord/hoeveel-dagen-vrij-krijg-ik-als-partner-bij-de-geboorte-van-mijn-kind

Meer weten? 

Voor ondernemers: De financiën van A tot Z geregeld, voor je onderneming maar ook voor jou als ondernemer zelf. Bel naar 010-4777200 of vul het contactformulier in.

Voor stichtingen: Op zoek naar een administratie- en advieskantoor gespecialiseerd in stichtingen? Bel 010-477200 en leg je vraag voor.

Zwanger en zelfstandig