We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Energiebelasting en andere fiscale voordelen

oktober 2023

Energiebelasting en andere fiscale voordelen

Per januari 2016 is het mogelijk om subsidie aan te vragen als je als sportvereniging investeert in het verduurzamen van je gebouw, de verlichting van het veld, een zonneboiler of isolatie.  Energiekosten kunnen bij een sportclub oplopen tot 10 of 20% van de begroting. Dan loont het om te investeren in verduurzaming.

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden en regelingen die ook voor sportclubs gelden, voor kleinere en grotere investeringen.  Er zijn mogelijkheden met fiscaal voordeel, maar de meeste sportclubs betalen geen belasting en kunnen zodoende ook geen gebruik maken van fiscaal voordeel. Er zijn financieringsmogelijkheden, denk aan borgstelling.

De regeling van RvO die hierboven genoemd wordt, is subsidie – er wordt een deel van de investering betaald door de subdidiegever – en is speciaal gericht op sportclubs van een zekere omvang.

Mocht je meer willen weten, neem contact op met Ocean Finance voor advies of ondersteuning, en met begroten en met afhandelen. 

Stel dat je je wil informeren als bestuur of het loont, dan kunnen we een consult van twee uur speciaal voor besturen afstemmen. Dan worden de cijfers bekeken en de regelingen, en wat er mogelijk is voor de club. Daarna kun je met je eigen club de uitvoering verder oppakken.

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200