We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Je partner is je eerste klant

mei 2024

Je partner is je eerste klant

Meid. 
Het is jouw beslissing. 
Je man heeft prima ideeën. Ik weet het, hij heeft het beste met je voor. Maar ik snap dat je hem niet om advies vraagt. Zullen we even kijken hoe dat komt?

 

 

Je schoonouders

Je hebt samen een huishouden met hem. En kinderen. Dus jullie rekenen op elkaar. Wie haalt de jongste op van turnen, hoe blijft jullie was wit, waar eet je eerste Kerstdag. Je overlegt met elkaar en je rekent op elkaar.

 

Jij bént het bedrijf

Maar jouw bedrijf is jouw inkomstenbron. Dat heb jij zo besloten. Of jullie. Er is geen baas die jou alert houdt. Er zijn geen collega’s die verwachtingen hebben. Jij bént het bedrijf. 

 

Veranderingen? Liever niet

Als je zaken van je bedrijf met je partner bespreekt, is hij bang voor veranderingen in jullie huiselijke status quo.

Je bent vrijgevestigd psycholoog en je mijmert hardop: 'Wat vind je, zal ik spreekuur op dinsdagavond houden?' Maar je man hoort: 'Dan moet jij de jongste ophalen bij turnen.' En daar zie je zijn twee belangen. Hij wíl jou helpen met je bedrijf. Natúúrlijk. Maar hij wil zelf sporten op dinsdagavond.

 

Je houdt van hem

Dat mes snijdt aan twee kanten. Jij kent je partner goed. Je houdt van hem. Je weet dat hij voorzichtig is met geld. Als jij plannen maakt om te investeren, én je weet dat je met hem gaat overleggen, dan krimpen je plannen. Want overleg betekent dat je zoekt naar goedkeuring. En jij weet wát hij goedkeurt. 

En daarom begrijp ik dat je je man niet om advies vraagt. 

 

Bazen vragen nooit advies aan de partners van hun medewerkers

Dat is wennen. Maar jij bent je eigen baas. En bazen vragen nooit advies aan de partners van hun medewerkers. Bazen koesteren de partners van hun medewerkers. 

 

Koesteren

Dat koesteren, hoe doe je dat? Simpel. Je partner is je eerste én je trouwste klant. Vertel hem over je bedrijf, zoals je ook goede klanten vertelt waar je mee bezig bent. Vraag hem je nieuwe afsprakensoftware te testen. Het gewone babbelen dat je dagelijks met klanten doet om je bedrijf te laten lopen.

 

Afspraken 

Én je doet nog iets. Je houdt je aan je afspraken met je partner. Net als bij je klanten. Jij neemt elke maand 1500 euro mee? Dan zorg je dat je dat hebt. Je verwacht niet van hem dat hij extra inlegt omdat jij je btw af moet dragen. 

En als je één keer geen 1500 euro hebt? Dan kijk je hoe je dit met een goede klant bespreekt. Of je leent van je zus. 

 

En nu

Wil je sparren over je bedrijf? Bel je zus. Of ons. En laat je man lekker darts kijken.

 

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200

Wie wordt ondernemer? - Ocean Finance legt uit