We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Internetondernemers: over drie vrouwen die samen 195 zijn

September 2017

Internetondernemers: over drie vrouwen die samen 195 zijn

Drie dames van samen 195 jaar zijn een tweedehands-webwinkel begonnen. Ze hadden namelijk allemaal pensioenbreuken, pensioengaten en aow-omissies. In ieder geval kregen ze na hun 65-ste veel minder geld dan ze nodig hadden en ze gingen zelf ondernemen. Dit was 2008. Ze hadden uitgerekend dat ze per persoon per maand € 350 nodig hadden. En per persoon per maand nog eens € 350 erbij, want er zou een tijd komen, volgens hen, dat zelfs een webwinkel qua werk te zwaar zou zijn. Dus, deze internetondernemers moesten genoeg verdienen voor nu en voor hun oude dag.

Er werden laptops aangeschaft en een gezamenlijk gmail-adres aangemaakt, alle emailadressen en gewone adressen werden verzameld en op een rijtje gezet. Ze verzamelden hun oude boeken, kregen van andere dames en heren boven de 65 ook nog wat boeken en zo was er een stevige voorraad.

De webwinkel is verder minimalistisch. Er is geen website maar ze staan wel vermeld op zo'n verzamelwebsite. Of daar hebben ze een account en dan verkopen ze. Ik ga ze niet zoeken want ik weet niet zeker of ik ze wel vind.

Ze hebben alle adressen uit hun adressenboek bij elkaar geschraapt. Nu schrijven ze elke maand een hoofdredactioneel artikel van zeven regels over de poes in de tuin van de webwinkel en het vrijreizen met de aow-kaart. Ook melden ze in de nieuwsbrief een lijst van 20 nieuwe oude boeken. Dit wordt elke maand met copy-paste via gmail de wereld ingestuurd. De meeste mensen krijgen het nu digitaal, zo’n 95 %. De rest van hun klanten wil nog geen mail, en daaraan sturen ze de nieuwsbrief per post.

Dan wil je natuurlijk weten, is dit wat geworden, na al die pensioenbreuken en aow-omissies? Eigenlijk voel je het al aan, want over een zieltogend bedrijf schrijf ik niet zo'n opgewekte blog. De drie vrouwen verdienen maandelijks substantieel meer dan begroot, de verkoop is stabiel stijgend en zij worden als spreker over internetondernemen gevraagd op seminars in België.

Daarnaast meldde de oudste mij laatst, zij is nu 74, dat ze een geheel nieuw probleem heeft in haar leven. Voor het eerst moet ze vermogensbelasting betalen.

Meer weten? 

Voor ondernemers: De financiën van A tot Z geregeld, voor je onderneming maar ook voor jou als ondernemer zelf. Bel naar 010-4777200 of vul het contactformulier in.

Voor stichtingen: Op zoek naar een administratie- en advieskantoor gespecialiseerd in stichtingen? Bel 010-477200 en leg je vraag voor.

Kleine Ondernemers Regeling - Ocean Finance legt uit

Wanneer krijg je geld terug van de belastingdienst?

De twee belastingen voor een eenmanszaak - Ocean Finance legt uit