We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Werken en belastingen na je 67e

april 2024

Werken en belastingen na je 67e

Na het bereiken van de AOW-leeftijd veranderen er een aantal zaken in fiscaal opzicht. In deze blog lees je daarvoor een overzicht.

Zoals bekend gaat de AOW-leeftijd stapsgewijs omhoog. In 2024 is de AOW-leeftijd 67 jaar, zie deze pagina van de Overheid. Daarop kan je ook berekenen wat het komende jaren wordt. 

1. Het belastingtarief van de eerste schijf gaat omlaag. In 2024 is het tarief voor de eerste schijf 37%. Dat wordt 19% tot 37.000 euro. Dat komt omdat je geen aow-premie meer hoeft te betalen.
2. Er is een heffingskorting voor ouderen. Heffingskortingen zijn kortingen op de te betalen belasting. Er zijn veel verschillende heffingskortingen, denk aan algemene heffingskorting en arbeidskorting. Ter info – de ouderenkorting neemt af als je inkomen hoger is dan 44.000 euro.
3. Er is heffingskorting voor alleenstaande ouderen. Hier heb je recht op als je ook recht hebt op AOW voor alleenstaanden.

Als je verschillende inkomstenbronnen hebt, worden heffingskortingen soms niet verrekend door de Sociale Verzekeringsbank, de werkgever of  de pensioenorganisatie. Soms ook worden de heffingskortingen dubbel berekend. In ieder geval is het zo dat het een periode is waarin allerlei zaken veranderen en het aan te raden is om te kijken of je nog belastinggeld terugkrijgt of moet betalen.

Dat kan tot 5 jaar na datum. Dus in 2024 kunnen nog de aangiftes van 2019 gedaan worden.

 

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200

Administratie digitaliseren