We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Afbouw tarief aftrek partneralimentatie

November 2022

verlaging aftrek partneralimentatie

Vanaf 2020 geldt er een aangepast tarief voor aftrekposten.

Mensen die belasting betalen in het hoogste tarief - het percentage is nu 49,5% als je meer verdient dan € 68.507- kunnen hun aftrekposten in mindering brengen tegen een tarief van 46%. Dit tarief zal de komende jaren verlaagd worden naar 37,10 %. 

Veelvoorkomende aftrekposten zijn: zelfstandigenaftrek, de MKB-winstvrijstelling, alsook partneralimentatie.

Bij de zelfstandigenaftrek en de MKB-winstvrijstelling is deze wijziging een gegeven waar je geen invloed op kunt uitoefenen. Als je minder winst maakt, betaal je minder belasting, maar heb je ook minder geld op de bank. 

Anders bij partneralimentatie

Partners spreken samen af hoeveel partneralimentatie de ene aan de andere gaat betalen. Als ex-partners zo'n afspraak maken, houden zij rekening met de aftrekbaarheid. 
 
Het is het overwegen waard, afhankelijk van de duur dat er nog partneralimentatie betaald dient te worden en om wat voor bedragen het gaat, om te bekijken wat de impact is op het te besteden inkomen van de alimentatiebetaler. Mensen die in de hoogste schijf belasting betalen en partneralimentatie betalen, zien de aftrekpost afnemen. En dat resulteert in netto meer betalen. 

Meer lezen over ondernemersaftrek?

Meer lezen over aangifte doen?

Meer weten? 

Voor ondernemers: De financiën van A tot Z geregeld, voor je onderneming maar ook voor jou als ondernemer zelf. Bel naar 010-4777200 of vul het contactformulier in.

Voor stichtingen: Op zoek naar een administratie- en advieskantoor gespecialiseerd in stichtingen? Bel 010-477200 en leg je vraag voor.

Los consult: Snel en betaalbaar antwoord op specifieke vragen? Bel 010-4777200 en dan kijken we wat we kunnen doen.  

MKB winstvrijstelling - Ocean Finance legt uit

Ondernemersaftrek - Ocean Finance legt uit

Wanneer krijg je geld terug van de belastingdienst?