We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Mijn eerste boek: "Financiën voor bestuursleden"

april 2024

Mijn eerste boek: "Financiën voor bestuursleden"

Mijn eerste boek: Financiën voor bestuursleden  is een boek voor bestuursleden en voor de financiële mensen van het bestuur in het bijzonder. Dat zijn uiteraard de penningmeester en de voorzitter, maar vaak ook diegene die over het personeel gaat of de technische man of vrouw. Kortom, het is voor alle bestuursleden die met financiën te maken hebben of er meer van willen weten. Besturen is leuk, maar brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Als je daar op een goede manier mee wil omgaan, heb je bepaalde kennis nodig, ook over de financiën. Als u de financiën van de stichting of vereniging begrijpt, geeft dit boek je de middelen om te realiseren wat je wilt.

Besturen wordt leuker en meer ontspannen als de financiën goed geregeld zijn en iedereen betrokken is bij de gang van zaken. Het gaat erom dat het bestuur zich gezamenlijk betrokken voelt en van daaruit daadkrachtig kan opereren. Dit boek maakt kennis van financiën beschikbaar voor iedereen. Het zet de belangrijke zaken op een overzichtelijke manier op een rijtje zodat de financiën geen struikelblok zijn, maar meehelpen om het doel van uw vereniging of stichting te realiseren.

Bestellen kan op Managementboek.nl

Recensies

"Penningmeesters van een vereniging of stichting moeten weten hoe de financien te beheren. Dit boek geeft praktisch inzicht in hoe dat moet gebeuren. Eerst wordt de taak van de penningmeester tegen die van andere bestuursleden afgezet. Daarna wordt de cyclus van plannen, verslagleggen (inclusief boekhouden) en verantwoorden besproken. Belangrijk zijn vooral begrotingen, resultatenrekeningen en balansen. Vervolgens wordt aangegeven hoe met subsidies en fondsen te werken. Bij het voeren van een boekhouding gaat het vaak vooral om het kasboek en het grootboek. Computerboekhouden brengt bijzondere aspecten met zich mee. Fiscale zaken komen eveneens aan bod. Het boek sluit af met een aantal checklists met toelichtingen. De auteur schrijft helder en met kennis van zaken. Dit is mede daarom voor penningmeesters (in grotere organisaties ook andere bestuursleden), adviseurs en tegenpartijen een nuttige uitgave."

Dr. W. Westerman

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200

Ondernemersaftrek - Ocean Finance legt uit