We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Nieuw boek: "Financiën voor Ondernemers"

april 2024

Nieuw boek: "Financiën voor Ondernemers"

Deze maand breng ik het boek "Financiën voor Ondernemers" uit bij uitgever Wolters Kluwer. Dit is een boek voor ondernemers met kleine bedrijven, met of zonder personeel. Het gaat over hoe je geld kunt verdienen, zekerheid, winst, pensioenen, belastingen en andere zaken met financiële consequenties waar iedere ondernemer mee te maken krijgt. Levendige voorbeelden uit de praktijk maken al deze onderwerpen inzichtelijk. Dit is hét praktische handboek dat ondernemers in staat stelt hun financiën te begrijpen, beheersen en gebruiken.

Geinteresseerd? Klik dan hier om het boek aan te schaffen op Managementboek.nl. Toch meer weten? Lees dan de recensies en bekijk de inhoudsopgave!

Recensies

Update begin 2014: Het Financieël Dagblad was erg positief! Hier alvast een voorproefje, of klik hier om de hele recensie te lezen.

"Kleine ondernemers met weinig tijd zullen prima uit de voeten kunnen met Esther Schultes ‘Financiën voor ondernemers’. Deze ‘praktische handleiding voor kleine bedrijven’ behandelt kort maar krachtig facetten van het ondernemerschap, van het kiezen van een rechtsvorm tot het vaststellen van een uurloon (voor uzelf of uw medewerkers), belastingen, pensioen en strategische analyse." 

Het Financieele Dagblad, 4 januari 2014 (paywall) 

"Esther Schulte slaagt erin om in het boek "financiën voor ondernemers" een praktische handleiding te schrijven voor kleine en opstartende bedrijven. Als lezer van dit boek heb je het gevoel dat de auteur de emoties van de lezer goed begrijpt. Ben je een starter of een kleine ondernemer is dit echt een must read wat betreft het ordenen en begrijpen van je financiën!"

Menno Pijpers

Inhoudsopgave

In het boek bespreek ik onder andere:

1. Rechtsvorm – de juridische vorm van een onderneming
2. Algemene voorwaarden en verzekeren
3. Hoeveel verdienen, verdienmanieren en verdienmodellen
4. Zekerheid en ouder worden
5. Belastingen en subsidies
6. Geld: sparen, lenen en liquiditeit
7. Personeel
8. Detail- en ambulante handel, markt en tweedehands
9. Administratie en automatisering
10. Hoe gaat het met je bedrijf?
11. Privé

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200

MKB winstvrijstelling - Ocean Finance legt uit