Het kantoor is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00 

Het probleem met nettoloonafspraken

maart 2018

Het lijkt aantrekkelijk om nettoloonafspraken te maken: dan weet de werknemer precies wat ze overhouden aan het eind van de maand. Toch is het geen goed idee. Nettoloonafspraken zijn namelijk niet houdbaar, zeker niet op de lange termijn. In deze video leg ik uit waarom.

De essentie is dat je als werkgever geen invloed hebt op de stappen tussen het brutoloon wat je betaalt en het nettoloon wat de werknemer ontvangt. Zo bepaalt de overheid de belastingtarieven, de werknemer of zij wel of geen loonheffing wil ontvangen, en in sommige sectors worden secundaire voorwaarden in een cao vastgelegd. Hierdoor kan het nettoloon op de lange termijn veel veranderen, terwijl het werk waarvoor je betaalt niet verandert. 

En nu? 

Voor ondernemers: De financiën van A tot Z geregeld, voor je onderneming maar ook voor jou als ondernemer zelf.  Bel naar 010-4777200 en dan kijken we wat we kunnen doen. 

Voor stichtingen: Op zoek naar een administratie- en advieskantoor gespecialiseerd in stichtingen? Bel 010-477200 en leg je vraag voor.

Los consult: Snel en betaalbaar antwoord op specifieke vragen? Bel 010-4777200 en dan maken we zo snel mogelijk een afspraak. 

Ondernemersaftrek - Ocean Finance legt uit

Kleine Ondernemers Regeling - Ocean Finance legt uit

Wat doet de kascommissie? Ocean Finance legt uit.