We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Wie wordt ondernemer? (video)

oktober 2023

Als je op het internet opzoekt hoe je ondernemer wordt, krijg je vaak advies over businessplannen en financiering. Ook belangrijk, maar in deze video leg ik uit welke verschillende soorten mensen ondernemer worden, op welke manier en tijdens welke tijd van hun leven.

Er zijn drie groepen ondernemers te onderscheiden. De eerste zijn de vrije beroepers, waaronder de accountants, maar ook advocaten en loodgieters. Dit zijn beroepen waar ondernemerschap vanzelfsprekend is. Meestal weten zij dan ook al hoe zij invulling gaan geven aan het ondernemer zijn.

De tweede zijn de mensen met een droom of een plan. Bijvoorbeeld een uitvinding, een nieuw idee voor een winkel of gewoon eindelijk dat restaurant openen. Met deze ondernemers gaan we vaak in gesprek over hun marktonderzoeken, lezen we mee met hun contracten en helpen we met het opstellen van een financieel plan.

De derde groep is groot en divers. Dit zijn mensen die het ondernemersschap in zijn gerold, bijvoorbeeld mensen die wat bij willen verdienen of mensen die ontslagen zijn en nu werken als zzp'er. Hier helpen we met opstellen van een uurtarief en het doorspreken vn de administratieve rechten en plichten.

Meer weten? Bekijk dan onze andere video's. Bijvoorbeeld die over geld verdienen en verdienmodellen of wie wordt ondernemer.

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200

Hoe moet ik BTW-aangifte doen? - Ocean Finance legt uit

Belastingschijven uitgelegd

Uurtje factuurtje - Ocean Finance legt uit