We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

verdienmodellen

November 2022

verdienmodellen

Deze maand hebben we in meerdere blogs en video's aandacht gegeven aan verdienmodellen en nankenken over geld verdienen. Van een introductie over de verschillende componenten van verdienmodellen tot specifieke blogs over uurtje factuurtje, werk aannemen en royalties. In deze blog een overzicht met linkjes en video's. Onze favoriet? Een verhaal over drie internet ondernemers die samen 195 jaar jong zijn. 

Veelgestelde vraag: Hoe verdien je €100.000 in een jaar?

Hoe verdien je € 100.000 in een jaar? Deze vraag wordt me met enige regelmaat gesteld. Ik ben altijd vereerd met het vertrouwen in mijn kennis, maar men is vaak wat teleurgesteld in mijn antwoord. 100.000 per jaar verdienen is namelijk niet makkelijk. Er zijn mensen die het doen, maar het zijn minder ondernemers dan je denkt. Ik kan alleen uitleggen aan welke knoppen je kan draaien. Lees verder.

Verdienmodel 1: Uurtje factuurtje

Het meest gangbare verdienmodel is betaald krijgen per uur. Dit is ook hoe de meeste mensen in loondienst geld verdienen. Ze worden betaald voor een aantal uren werk dat ze doen. Er wordt wel eens laatdunkend gedaan over factureren per uur: ‘Oh, je werkt uurtje factuurtje’, maar dit doet geen recht aan het model. Het is zoals gezegd het meest voorkomende model en dat is niet voor niets. Lees verder.

Verdienmodel 2: Geld verdienen met royalties of licenties

Het leukste inkomen om te ontvangen is geld van royalties. Royalties is de vergoeding die je ontvangt voor iets wat je gemaakt hebt, en dat steeds opnieuwwordt verkocht of gebruikt.  Het is de leukste manier van geld verdienen, ook al gaat het vaak niet zo snel. Lees verder.

Verdienmodel 3: Werk aannemen

Het aannemen van werk gebeurt op allerlei plekken. Het is naast het bekende uurtje factuurtje (betaald krijgen per uur) het meest voorkomende model om je arbeid te verkopen. Je maakt als ondernemer een duidelijke afspraak met je klant dat je een bepaalde klus voor een zeker bedrag doet.  Als je snel werkt, heb je in korte tijd veel verdiend. Als het tegenzit, heb je pech.  Lees verder.

Verdienmodel 4: Abonnementen - voor en nadelen

Er zijn allerlei manieren om je product te verkopen. Een daarvan is om je product per abonnement te verkopen. Het voordeel van een abonnement is dat de klant weet hoeveel hij/zij per maand moet betalen en de leverancier weet hoeveel hij/zij per maand ontvangt. Het bekendste voorbeeld zijn natuurlijk abonnementen op telefoon, internet of de krant. Je betaalt elke maand een vast bedrag en dan wordt je krant dagelijks geleverd, of je kunt 'onbeperkt' bellen en appen. Maar veel ondernemers verkopen ook hun diensten in abonnementsvorm. Lees verder.

Blog: Drie redenen om geen freelance-journalist te worden

Ik denk altijd dat je het beste journalist kan zijn. Je mag alles aan iedereen vragen en heel erg nieuwsgierig zijn. Je mag nadenken, je kunt kritisch zijn en je wordt betaald om te schrijven. Hoe goed kan het leven zijn? En, ook nog, hoe meer je schrijft, hoe meer je verdient. Meestal krijgt een journalist namelijk per woord betaald. Zoals mijn vader zei, als ie zijn wekelijkse stukje over bejaarden schreef: “Hoe meer bla bla, hoe meer  € € ." Hoe goed kan het leven zijn? Lees verder.

Aanrader: Over drie vrouwen die samen 195 (en internetondernemers) zijn

Veel mensen hebben op hun oude dag te maken met pensioengaten en aow-omissies. Minder mensen gaan internet ondernemen om dit op te lossen. Nog minder mensen lopen op hun 74e tegen het probleem aan dat ze opeens vermogensbelasting moeten betalen. Het blijft een bijzonder verhaal. Lees verder.

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200