We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Betalingen per creditcard en de belastingen

juli 2018

Betalingen per creditcard en de belastingen

Als je een bedrijf hebt, zijn er verschillende zaken die je per creditcard betaalt. Denk aan abonnementen voor software en online diensten of uitgaven onderweg. Deze uitgaven staan vermeld op je creditcardoverzichten. Maar dit creditcardoverzicht is niet voldoende om deze kosten ook zakelijk af te trekken. 

Hetzelfde geldt voor betalingen die gedaan zijn via Paypal, Buckaroo, Mollie Payments, Tikkie enz. Het is voor ons  niet te herleiden wat voor uitgaven het zijn, en daardoor kunnen deze kosten niet in de administratie opgenomen worden.  

Om kosten zakelijk te kunnen aftrekken, zijn de facturen nodig, oftewel de onderliggende stukken. Echte facturen zijn nodig voor de BTW en ook voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

De facturen krijg je soms natuurlijk nog op papier, maar vaker worden ze per mail gestuurd en nog vaker moet je ze zelf downloaden, net zoals bij je telefoonabonnement of je uitgaven van het openbaar vervoer. 

Om al je zakelijke aftrekposten ook daadwerkelijk in mindering te brengen op je omzet, en om te zorgen dat je niet teveel BTW betaalt, is het belangrijk om naar je deze uitgaven (creditcard, Paypal, Buckaroo, Mollie Payments, Tikkie en zo voorts) te kijken en te zorgen dat de bijbehorende facturen er ook echt zijn, op papier of digitaal. Het creditcardoverzicht, de betaling aan Paypal of de afschrijving voor Buckaroo geeft aan dat je uitgaven hebt gedaan maar laat niet zien wat je hebt betaald. Het is op die manier onvoldoende informatie voor de administratie, de BTW-teruggave of de ib.

Doe je fiscale voordeel met deze kennis en zorg dat je voortaan alle bonnen hebt!

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200

Wat zijn bonnen? - Ocean Finance legt uit