We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

SEPA en het zakelijke Europese incasso – bij bedrijven onderling

March 2018

SEPA en het zakelijke Europese incasso – bij bedrijven onderling

Een van de veranderingen van SEPA (Single Euro Payment Area) is dat voor alle Euro-betalingen één bankrekening gebruikt kan worden. Dat geldt dus voor alle landen binnen de Europese betaalmarkt. Een gevolg is dat er nu ook binnen Europa geincasseerd kan worden met het standaard Europees incasso. Het automatisch incasseren in andere Euro-landen is een uitbreiding op de huidige mogelijkheden. Als er nu een machtiging is afgegeven voor incasso, wordt deze machtiging automatisch omgezet in een standaard-incasso. Hiervoor hoeft de niet apart toestemming te geven, deze machtiging is al eerder verleend.

Maar naast het standaard-Europees incasso komt er ook een zakelijk Europees incasso. Een zakelijk incasso kan gebruikt worden om bij zakelijke klanten te incasseren. Klanten dienen dan wel een nieuwe machtiging af te geven. Als er een machtiging wordt afgegeven voor zakelijk Europees incasso, dan heeft de klant niet de mogelijkheid om terug te boeken.  Dat is dus het grote verschil met een standaard-incasso. Alle banken bieden het standaard-incasso aan. Niet alle banken bieden het zakelijk incasso aan.

 

Meer weten? 

Voor ondernemers: De financiën van A tot Z geregeld, voor je onderneming maar ook voor jou als ondernemer zelf. Bel naar 010-4777200 of vul het contactformulier in.

Voor stichtingen: Op zoek naar een administratie- en advieskantoor gespecialiseerd in stichtingen? Bel 010-477200 en leg je vraag voor.