Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de woensdag: 010 477 72 00

LIV: loonkostenvoordeel lage inkomens – een regeling die vanzelf gaat

Als je werknemers in dienst hebt met een laag loon, heb je mogelijk recht op een tegemoetkoming in de loonkosten. Dit is de regeling LIV, lage-inkomensvoordeel.

Het is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers. Je ontvangt het als werknemers tussen de 100% en 125% van het minimumloon ontvangen en als de werknemers meer dan 1248 uur in een kalenderjaar hebben gewerkt.

Je hoeft als werkgever niets te doen, het te ontvangen bedrag wordt bepaald aan de hand van de aangiftes loonheffingen. Je ontvangt voor 15 maart van de Belastingdienst een brief met de hoogte van de tegemoetkoming en het geld wordt voor 12 september 2019 uitbetaald. Wel kun je je begroting hierop afstemmen én het is verstandig om altijd even te checken of alles goed is verwerkt.

Naast de LIV bestaat ook het jeugd-LIV (jeugd loonkostenvoordeel lage-inkomens) en LKV (loonkostenvoordeel) voor speciale groepen. Zie hier voor meer info:

https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/HL/thema_s-loonkostenvoordelen_lage_inkomensvoordeel.html

https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/HL/thema_s-loonkostenvoordelen_lage_inkomensvoordeel.html#ahbqcdmogq

Blijf op de hoogte

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van financiële en fiscale ontwikkelingen. 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde video's

Het probleem met nettoloonafspraken

Wat kost een werknemer?