De dag na Hemelvaart, 10 mei, zijn we gesloten. We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Verklaring niet-afgetrokken premies

maart 2018

Verklaring niet-afgetrokken premies

Zoals jullie allemaal weten, zit het systeem van het pensioen als volgt in elkaar: je spaart nu en zet het gedurende lange tijd vast. Dan, als je 65 of 66 of 67 bent, wordt je spaargeld gefaseerd uitgekeerd en kun je ook dan prettig leven. De Belastingdienst stelt je in staat om het geld dat je nu spaart voor later, fiscaal af te trekken. Je betaalt er dus nu geen belasting over, die ga je betalen als het spaargeld uitgekeerd wordt.
Die belasting wordt dan ingehouden door je verzekeraar of pensioenfonds. Zij dragen het af aan de Belastingdienst.

Maar soms maak je nu geen gebruik van de mogelijkheden om je inleg in het pensioenfonds of de lijfrente af te trekken bij je inkomstenbelasting. Of soms heb je er geen fiscaal voordeel van gehad.

Nu is het zo, als je bij het inleggen – sparen-  geen fiscaal voordeel hebt gehad, dan hoef je bij het ontvangen – als het uitgekeerd wordt – hier ook geen belasting over te betalen.

Maar je verzekeraar of pensioenfonds weet niet dat je geen fiscaal voordeel hebt gehad. Dus zij houden gewoon de inkomstenbelasting in.

Nu kun je bij de belastingdienst een saldoverklaring vragen. Een verklaring niet-afgetrokken premies. Die dien je vervolgens te overleggen aan je verzekeraar of pensioenfonds zodat die partijen weten dat zij geen inkomstenbelasting hoeven in te houden.

Meer weten?
Mail naar info@oceanfinance.nl, vul het contactformulier in of
bel 010-4777200

BTW-aangifte niet zelf doen - Ocean Finance legt uit