Heb je vragen? Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar via 010 477 72 00 & info@oceanfinance.nl 

De meeste gestelde vraag: moeten we nog investeren?

De meeste gestelde vraag: moeten we nog investeren?

Een veel gestelde vraag aan het eind van het jaar is: moeten we nog even investeren? Want, is de volgende opmerking: ‘ dan kunnen we toch gebruik maken van de investeringsaftrek?’ En dat klopt. Als je investeert, kan je gebruik maken van die afsprekpost. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je alle investeringen een goed idee zijn. Wanneer is investeren zinvol?

Eigenlijk is het heel simpel, een investering moet meer opleveren dan het kost, oftewel je bebt return on investment nodig.

Dus, voor alle mensen die de vraag nog niet aan ons hebben gesteld maar wel nadenken over investeren, hier in het kort wanneer je ‘moet’  investeren:

Je ‘moet’, zakelijk gezien, investeren als een investering meer oplevert dan het kost

Het meer opleveren kan op twee manieren.

1. Het kan zijn dat je na de investering meer omzet hebt, bijvoorbeeld omdat je meer werk kunt doen in dezelfde tijd.

2.  Het kan ook dat je maandelijkse kosten afnemen, bijvoorbeeld als je oude machines vervangt door nieuwere.

En dan is er een heel groot grijs gebied, wat vooral afhangt van je winst en je prioriteiten
Betere stoelen, zit-stabureaus en fitnessapparaten zorgen voor betere productiviteit. Een verbeterde website zorgt mogelijk voor meer klanten. Op dit niveau zijn de mogelijkheden eindeloos. Een nieuwe website maakt het leuker voor klanten, maar als je geen webshop hebt, is het directe resultaat meestal lastig te meten. Dus dan ligt het mede aan de hoeveelheid geld die je tot je beschikking hebt of je al dan niet investeeert.

Nog een paar aandachtspunten over investeren en fiscale aftrek:

  • Zoals bekend, is het fiscale voordeel vooral interessant als je winst hebt. Bij een bv kun je in geval van verlies later nog verrekenen, bij een eenmanszaak ‘verdampt’ dan het voordeel van de investeringsaftrek.
  • Houd er rekening mee, als je desinvesteert, dat je het belastingvoordeel weer terugbetaalt.
  • Je komt in aanmerking voor investeringsaftrek als de investeringen samen meer dan 2300 bedraagt, exclusief btw.  Per item moet het meer dan 450 euro kosten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van financiele en fiscale ontwikkelingen. Meer weten of een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.