We zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 010 477 72 00  

Waarom worden bijzondere beloningen zwaarder belast?

October 2023

Bijzondere beloningen, zoals 13e maand, vakantiegeld of ontslagvergoeding zijn natuurlijk fijn om te krijgen, maar het lijkt alsof ze zwaarder belast zijn dan je normale maandinkomen. In deze video legt Esther uit hoe het zit.

We besteden vooral aandacht aan de invloed van de loonheffingskorting, die je wel krijgt bij je reguliere loon maar niet bij de bijzondere beloning. Belastingschijven en belastingtarieven spelen ook een rol. Binnenkort komt hierover ook een video. Als je meer wil weten, lees dan ook onze blog hierover. Hier worden belastingschijven ook behandeld.

Vond je de video interessant? Bekijk dan hier wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf, of klik hier om een overzicht van al onze video's te zien. Bijvoorbeeld Nadenken over geld verdienen of wanneer moet ik investeren?

 

Meer weten? 

Voor ondernemers: De financiën van A tot Z geregeld, voor je onderneming maar ook voor jou als ondernemer zelf. Bel naar 010-4777200 of vul het contactformulier in.

Voor stichtingen: Op zoek naar een administratie- en advieskantoor gespecialiseerd in stichtingen? Bel 010-477200 en leg je vraag voor.

Wat kost een werknemer?

Ondernemersaftrek - Ocean Finance legt uit

De fiscus en de fiets - Ocean Finance legt uit